Nutriție

Caloriile consumate odată cu cafeaua și ceaiul

Cafeaua și ceaiul sunt băuturi populare în întreaga lume, iar mulți oameni le consumă zilnic. Cu toate acestea, adesea nu ne gândim la caloriile pe care le pot conține adaosurile pe care le adăugăm, cum ar fi laptele, zahărul sau îndulcitorii artificiali. Un nou studiu a investigat impactul acestor adaosuri asupra aportului caloric zilnic și asupra sănătății generale. În acest articol, vom explora rezultatele acestui studiu și ce implicări pot avea pentru cei care consumă cafea și ceai în mod regulat.

Metodologie a Studiului

Studiul a fost realizat pe o eșantion de 100 de participanți, care au fost întrebați despre obiceiurile lor de consum de cafea și ceai. Participanții au fost instruiți să țină un jurnal alimentar detaliat timp de o săptămână, în care să înregistreze toate adaosurile pe care le-au folosit în băuturile lor, precum și alte alimente și băuturi consumate în această perioadă.

Rezultatele Studiului

  1. Consumul Mediu de Cafea și Ceai: Participanții la studiu au raportat un consum mediu de aproximativ 2 căni de cafea sau ceai pe zi.
  2. Adaosurile Obișnuite: Majoritatea participanților au adăugat lapte și/sau zahăr în cafea sau ceai. Un mic procent au optat pentru îndulcitori artificiali.
  3. Aportul Caloric Adăugat: Consumul de cafea și ceai cu adaosuri a contribuit la un aport caloric suplimentar semnificativ în dieta participanților. În medie, adaosurile au adăugat între 50 și 100 de calorii pe zi.
  4. Impactul Asupra Greutății Corporale: Participanții cu un consum mai mare de cafea și ceai cu adaosuri au prezentat o tendință de a avea o greutate corporală mai mare și un indice de masă corporală (IMC) mai mare în comparație cu cei care au consumat aceste băuturi fără adaosuri sau cu adaosuri mai puțin calorice.

Implicații și Recomandări

  1. Conștientizarea Aportului Caloric: Acest studiu subliniază importanța conștientizării aportului caloric adăugat din adaosurile folosite în cafea și ceai. Chiar și cantități mici pot contribui semnificativ la totalul caloriilor zilnice.
  2. Opțiuni Mai Sănătoase de Adaosuri: Pentru cei care doresc să reducă aportul caloric al cafelei și ceaiului lor, există opțiuni mai sănătoase de adaosuri, cum ar fi laptele degresat, îndulcitorii naturali sau chiar consumul lor fără adaosuri.
  3. Monitorizarea Consumului de Cafea și Ceai: Pentru cei care doresc să-și gestioneze greutatea sau să-și reducă aportul caloric, monitorizarea consumului de cafea și ceai și a adaosurilor lor poate fi utilă.

Concluzie

Studiul arată că adaosurile obișnuite utilizate în cafea și ceai pot contribui semnificativ la aportul caloric zilnic și pot avea implicări pentru greutatea corporală și sănătatea generală. Conștientizarea acestui aspect și luarea unor decizii informate în ceea ce privește adaosurile utilizate pot ajuta la menținerea unei diete sănătoase și echilibrate.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *